REISCENTER VEURNE

Actieve vakanties

Fietsvakanties... en veel meer

Op uw eigen tempo met de fiets een streek verkennen aan de hand van een uitgewerkte routebeschrijving en halt houden wanneer u maar wilt zonder zich zorgen om bagage te maken?
Het kan met de fietsvakanties van ReisCenter Veurne in samenwerking met mijn partners VOS Travel en Zuiderhuis 5Belgian Biking).
Fietsvakanties zijn individuele vakanties die een grote vrijheid bieden aan de vakantieganger, met uitstekende hotels geselecteerd op jarenlange ervaring, duidelijke en uitgebreide wegbeschrijvingen en reisprogramma’s die starten vanaf een lage moeilijksheidsgraad. Zij richt zich NIET tot krachtpatser of kilometervreter maar tot de recreant van elke leeftijd die in de eerste plaats wil genieten van een heerlijke gezonde vakantie.


Bij de fietsvakanties zijn er 2 mogelijkheden namelijk een rondreis van hotel naar hotel of een standplaatshotel. Bij een trektocht fiets u van de ene plaats naar de andere zonder zware tassen mee te slepen. Elke dag verkent u een nieuwe omgeving en overnacht u in een ander hotel. De fietsroutes laten u aantrekkelijke bezienswaardigheden zien en omzeilen zo veel mogelijk de drukke wegen. U start wanneer u dit wenst en rijdt op eigen tempo en stopt wanneer u het wenst. De inbegrepen nabrengservice brengt uw bagage naar het volgend hotel. Bij veel van de fietstrektochten komt u weer terug bij het beginpunt. Het voordeel is dat u aan het einde van de tocht geen transfer nodig heeft.
Wie niet telkens wil veranderen van hotel kan kiezen voor de formule standplaatshotels. Hierbij verblijft u gedurende de hele periode in hetzelfde hotel en krijgt u in het roadbook een waaier van lusvormige routes om de streek te verkennen. Om ten volle van uw vakantie te kunnen genieten, zijn deze hotels met zorg gekozen en bieden ze net dat ietsje meer: een zwembad, een goed culinair adres of gelegen in een zeer mooie omgeving. Deze formule biedt ook de mogelijkheid om voor (of een deel van) de reizigers een fietsvrije dag in te lassen.
Er word een zeer veel bestemmingen aangeboden. Dit gaat van België en de ons omliggende landen Nederland, Duitsland en Frankrijk tot wat verder gelegen landen zoals Portugal, Spanje, Italië, Oostenrijk, Griekenland,... Graag helpen we u bij het reserveren van het vliegtuigticket, waarbij in sommige gevallen zelf vanuit Oostende kan vertrokken worden. Maar ook exotische bestemmingen zoals Laos, Vietnam en Thailand zijn mogelijk.
Een fietsvakantie kan natuurlijk met de eigen fiets maar u kan er meestal ook één huren. Standaard zijn deze van het type citybike. Meer en meer worden er ook e-bikes aangeboden. Dankzij de elektrische fiets wordt de moeilijkheidsgraad met 1 niveau verlaagd. Zo kan u met gemak elke helling of tegenwind overwinnen en worden ook de meer uitdagende routes voor iedereen haalbaar.

 

Naast de fiets- worden er door onze partners ook wandelvakanties aangeboden. Een wandelvakantie is intensief genieten van én in de natuur. Wandelen is gezond en rustgevend zodat u altijd ontspannen én met opgeladen batterijen terug komt. Het is ook een ideale manier om een streek grondig te leren kennen en om al de mooie dingen traag en in detail te zien. Ook hier een uitgebreid aanbod van meestal ‘groene’ bestemmingen dichtbij (Benelux, Frankrijk en Duitsland), Europa of veraf gelegen bestemmingen (Marokko, Turkije, Tanzania, India of Nepal) met de keuze van een trektocht of standplaatshotel.

 

 


Voor wie het wat vlugger mag gaan, biedt ReisCenter Veurne ook motorreizen aan in samenwerking MOTORtours.eu aan. In dit aanbod vindt u een gamma van 52 routes kortbij of ver weg. Ze brengen u naar hotels waar moterrijders welkom zijn. Vanuit het hotel wordt er dagelijks in lussen gereden om de regio te verkennen. Dit betekent bagagevrij rijden met steeds het hotel binnen bereik. Zij bieden aantrekkelijke en gevarieerde routes aan voor motorrijders vakkundig uitgestippeld door motorrijders aan, comfortabele hotels, een informatieve roadbook met toeritische info en gps-begeleiding. Naast individuele tours bieden zij ook diverse begeleide groepsreizen aan. Tip: ook cabrio- en oldtimerrijders zijn welkom bij MOTORtours.eu!