REISCENTER VEURNE

Vliegvakanties

Pakketreis


Een vliegvakantie wordt soms ook beschreven als een “pakketreis”. Maar wat is een pakketreis?

Een pakketreis is een georganiseerde reis waarin verschillende onderdelen als één geheel worden samengevoegd en als één pakket worden verkocht. Dit in tegenstelling tot een “à la carte” reis, waar elk onderdeel samen met de prijs afzonderlijk op de bestelbon vermeld staat.
Alle reizen uit de reisbrochure Vliegvakanties zijn pakketreizen. In het pakket zitten dan: vluchten heen en terug, het hotelverblijf, transfert luchthaven-hotel heen en terug en de diensten van de host(essen) ter plaatse.

Een groot voordeel is het gemak van prijsberekening en boeking. Bij de reisorganisatoren kunnen we onmiddellijk zien welke vluchten en hotels nog beschikbaar zijn. Even vlug kan de prijs voor u berekend en de reis vastgelegd worden. Maar achter de schermen zorgen de vele medewerkers van de reisorganisator ervoor dat de reis voor u perfect verloopt.

Maar is een pakketreis dan niet gelijk aan massatoerisme? Neen, integendeel. Net zoals een hedendaagse auto een massaproduct is, verschilt iedere auto toch in merk, type, kleur en opties. Zo is ook de pakketreis de optelsom van de meest individuele keuze en voorkeuren zodat geen enkele reis identiek is. Zo kan men bij pakketreizen kiezen tussen verschillende:

  • luchthavens: Brussel, Oostende, Charleroi...
  • afreisdatum en duur
  • bestemmingen
  • type van transfer naar het hotel: bus of taxi
  • hotels: aantal sterren, klein- of grootschalig, met extra diensten zoals waterparken, wellness,...
  • maaltijdregimes: enkel logies, kamer + ontbijt, half of vol pension, all inclusive
  • kamertypes: één of tweepersoonskamer, met balkon of zeezicht, familiekamers met al of niet een afzonderlijke slaapkamer,…
  • budget

Maar ik kan via het internet toch even gemakkelijk de verschillende onderdelen zelf boeken en zo mijn pakketreis samenstellen? Dat klopt.

Maar toch enkele opmerkingen. Volgens de Belgische wetgeving is de reisorganisator verantwoordelijk voor alle diensten van het pakket. Het maakt niet uit of ze die zelf of door derden in het buitenland levert.  Doordat de reisorganisator ook een overzicht heeft van het geheel, kan deze ook gemakkelijk ingrijpen wanneer er iets dreigt fout te gaan. Kan het vliegtuig niet vertrekken wegens een staking, slechte weersomstandigheden of een technisch mankement: steeds staat de reisorganisator klaar om in te grijpen en de klant via een alternatief verder helpen.
Is er toch iets fout gegaan en wenst u een klacht indienen, dan kan dit steeds hier ter plaatste bij uw reiskantoor gebeuren en bent u beschermd volgens onze wetgeving.
Daarnaast kan de prijs van de pakketreis door de vele kortingen interessanter zijn dan de optelsom van de verschillende afzonderlijk geboekte onderdelen.

De belangrijkste partners waarmee ReisCenter Veurne voor pakketreizen mee samenwerkt, is TUI en Thomas Cook.