Filters

De afgelopen dagen werden nieuwe wegmarkeringen aangebracht in de zone voor het luchthavengebouw. De oude verkeerssituatie zorgde vaak voor grote drukte vóór het passagiersgebouw. Personenwagens maakten veelal gebruik van de taxi plaatsen i.p.v. de voorbehouden Kiss & Fly zone op P1. Het nieuwe circulatieplan moet hier verandering in brengen. 
Het nieuwe circulatieplan heeft 3 doelen:
1. Veiliger voor voetgangers
Om de veiligheid van voetgangers te verzekeren 2 nieuwe zebrapaden aangelegd. Daarnaast werd op P1 ook een wandelzone voorzien. Op die manier verhinderen we dat reizigers via de rijbaan naar P2 en P3 wandelen.  


2. Kiss & Fly Zone verplicht op P1
In het nieuwe verkeersplan zullen personen die iemand komen brengen of ophalen verplicht gebruik moeten maken van Parking 1, waar de Kiss & Fly zone zich officieel bevindt. Er werd een specifieke Kiss & Fly parkeerstrook voorzien. Parkeren kan hier 15 minuten gratis. Om alles vlot te laten verlopen, werd de afgelopen weken een tweede inrit gemaakt op P1. Zodra de slagboom geleverd is, kan ook de 2e inrit openen. 


3. Bussen en taxi's opnieuw voor het gebouw

Taxi's en bussen kunnen opnieuw op de strook tegen het passagiersgebouw parkeren. Zij dienen hiervoor over de dambordmarkeringen te rijden. De locatie waar de taxi's tot vandaag geparkeerd stonden (op de tweede strook), zal enkel nog gebruikt kunnen worden voor doorgaand verkeer. Parkeren/ stilstaan is hier verboden. Hiervoor zullen nog bloembakken geplaatst worden.


Vanaf heden kan u al een (beperkt) deel van het aanbod bij TUI en VIP Selection voor de winter 2023-24 boeken.
Nieuwigheden:
-> TUI programmeert dit winterseizoen een dagelijkse vlucht naar Sal, en ook op Boa Vista landen ze wekelijks drie keer. Kaapverdië wint elk jaar aan populariteit. Logisch  gezien de relatief korte vliegtijd en de unieke mix van Europese en exotische invloeden. De perfecte wintertemperaturen en de sterke aanwezigheid van uitstekende RIU hotels zijn natuurlijk de kers op de taart om het als topbestemming waar te maken. Intussen is ook de TUI BLUE Cabo Verde een topper die aan het succes van de bestemming bijdraagt. 
-> Ook de Canarische eilanden blijven natuurlijk een vaste waarde in hun winteraanbod. Goed nieuws: vanuit Oostende vertrekken er meer rechtstreekse vluchten naar Tenerife en Gran Canaria (*)
->  De toenemende populariteit van Egypte wordt ook niet vergeten. Op Hurghada verhogen ze de drie vluchtdagen van vorige winter naar liefst vijf afreizen per week voor het hoogseizoen.   
-> TUI zet ook in op de comeback van hun long haul bestemmingen: deze winter vertrekken er opnieuw drie vluchten naar Cancun (één is rechtstreeks) en drie naar Punta Cana, waarvan er twee rechtstreeks zullen vliegen. 
(*) Wegens werken is de luchthaven van Oostende van 25/01/24 tot 28/03/24 gesloten!

Meer info en reservatie bij ReisCenter Veurne.
   
Voor meer info en reservatie bij ReisCenter Veurne